Forum Wędkarstwa Muchowego |
|||||
|
Wysłał: Marek Kot
Ostrym nożem nacinasz tak, jak to napisał Pan Węglarski, ale skórę zdzierasz pomagając sobie zaokrąglonym ostrzem, tak, jak sie zdziera z zająca, królika, ko... o nie, z niego nie! Ostrym dopiero czyścisz z resztek mięsa ale pod kątem, żeby nie przeciąć delikatnej skóry na wylot. Oskalpowałem już sporo ptaków - perliczkę, kaczki krzyżówki, koguty, kurę siemieniatą itp. Pochlastanej skórki nie wyrzucaj, tymczasowo używaj piór, jeśli kogut był ładny trzymając w lodówce albo wysusz taką, jaką masz. Na mój widok koguty uciekają w popłochu, po pewnym czasie będą reagowały podobnie na Twój widok...
Wysłał: thainbozem
southern http://www.freerepublic.com/~wanettamcguigan/ http://www.freerepublic.com/~aldrintoledo/ australia http://www.freerepublic.com/~avahsmithers/